Welke soorten leningen bestaan er eigenlijk?

18 Nov

Eerst gaan we even kijken welke de voornaamste vormen van leningen er bestaan. Je kan alle leningen klasseren onder de lening op afbetaling.
Persoonlijke lening

Dit is een lening voor alle doeleinden. Dat betekend dat je geen verantwoording moet afleggen waarvoor je het geld nodig hebt bij de kredietverstrekkers. Je betaalt ook rente op het geleende bedrag.

Autolening

Een lening voor een auto of een ander voertuig. Meestal wordt de auto ook als onderpand voor de lening gebruikt. Dit resulteert soms in een lagere rentevoet. Er bestaan verschillende vormend van autoleningen. Je hebt bijvoorbeeld ook de balloncontracten. Dit is een lening waarbij je eerst een deel van het bedrag terug betaald en zo een lagere maandelijkse lasten hebt. Aan het einde van de lening heb je de keuze op de rest van het geleende bedrag in één keer af te korten of een nieuwe lening aan te gaan op het resterende bedrag af te betalen. Door zulke contracten kan het gebeuren dat mensen 6 jaar afbetalen aan een auto van 12.000 euro. Een betere keuze is leningen vergelijken. Je kan autoleningen vergelijken op geldbank.be

Renovatielening

Een lening voor werken in en rond het huis.

Groene lening

Dit soort lening wordt ook wel eens ecokrediet genoemd. Dit is een lening voor energiebesparende maatregelen. Meestal kan men een groene lening bekomen tegen een gunstige rentevoet.

Minilening

Ook wel minikredieten of sms kredieten genoemd. Dit is een kleine lening van minder dan 1000 euro die meestal binnen de 30 dagen moet worden terug betaald.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: